Hondsbrutale nieuwtjes


Na 2 maanden weer voorzichtig opstarten...

We waren er helemaal klaar voor… Helaas heeft Hondsbrutaal alle activiteiten een paar maanden moeten uitstellen.

Maar nu zijn we er weer klaar voor! We mogen nog geen scholen in en de bibliotheek gaat ook nog niet open voor ons, maar we starten wel met 1-op-1 trainingen. 

SOVA, leesbegeleiding met hond, dat kan allemaal buiten. Hondencoaches beschikken over een grote dosis creativiteit, we passen het programma gewoon aan aan de omstandigheden. Zo kunnen we afstand bewaren en toch onze deelnemers verder helpen.

SOVA training met hond

Meld nu aan voor maart 2020!

Voorleeshond Freddie helpt kinderen in de basisschoolleeftijd (groep 3/4 tot en met groep 6/7) die moeite hebben met lezen.

Het programma is uitermate geschikt voor kinderen die leeskilometers moeten maken, maar het plezier in lezen hebben verloren. Daarnaast helpt het kinderen die faalangstig zijn geworden om hardop te lezen of die een laag zelfvertrouwen hebben als gevolg van hun lage leesvaardigheid.

Kinderen kunnen via school of rechtstreeks door ouders worden aangemeld. Er zijn geen kosten aan verbonden. De sessies van een kwartier bestaan uit een blok van zes weken. Na afloop van de zes weken krijgt het kind een leuk aandenken mee.

Interesse? Aanmelden kan via: t.verspeek@bibliotheekoostland.nl

Voorleeshond

Hond op school

Soms hebben mijn honden en ik het geluk dat we iets van ons werk mogen laten zien. Dit keer was dat op school. Groepen 3, 4 en 5 hebben in een korte workshop kennisgemaakt met hondentaal en de Voorleeshond. 

Tijdens de workshop hebben de kinderen eerst een kleine quiz gedaan. Waar praat een hond eigenlijk mee? Ze lieten zien dat ze al best veel weten van honden en hun manieren om met elkaar te praten. En ook bleken ze in staat om de juiste emoties te herkennen! Heel knap. 

Toen moesten ze oefenen met een kennismaking. Eerst zonder hond, als dat goed ging, mét hond. En of het snel goed ging! Rustig blijven, stevig zitten, netjes je hoofd een beetje wegdraaien en geen oogcontact maken. En de moeilijkste: NIET AAIEN! 

Dat ging erg goed, dus de hond kon veilig binnenkomen. Wat gaaf om te zien dat Freddie heel relaxed binnen kon komen en heel snel op zijn gemak ging liggen. Knappe kinderen daar op school!

Tot slot mochten een paar kinderen nog voorlezen met de hond. Dat was natuurlijk echt feest!

 

Ook een keer een hond op school? Stuur dan even een mailtje!


2019 Hondsbrutaal weerbaarheidstrainingen met hond. Alle rechten voorbehouden. Klik hier voor ons privacy statement.